loading   Laddar sida...

 

  

 

NU2016

 

NÄTVERK OCH UTVECKLING

NU, som står för nätverk och utveckling, är en nationell konferens som anordnas vartannat år och vänder sig till alla som är engagerade i svensk högre utbildning. Huvudsyftet med konferensen är att främja pedagogiskt utvecklingsarbete genom att erbjuda en mötesplats för spridning, dialog och debatt. 2016 är den femte NU-konferensen i ordningen.

 

NU2016 strävar efter hållbarhet!

 

Planering och kommunikation 


Våra samarbetspartners är miljöcertifierade eller arbetar aktivt för ett mer hållbart samhälle. Vi samarbetar med Mötes- och kommunikationsbyrån Reachem AB, klimatneutrala och certifierade genom det av FN kontrollerade klimatberäkningsföretaget Respect Europe. Vi samarbetar även med Malmö Live som strävar efter att minska sitt ekologiska fotavtryck och vara en god förebild för hur man driver hotell och konferensverksamhet och samtidigt ta hänsyn till miljön.

De aktiviteter som planeras i samband med konferensen är miljövänliga och på promenadavstånd från Malmö Live. Det finns möjlighet att följa med på guidad stadsvandring i Malmö, joggingtur, besöka museum till ett subventionerat pris och yoga.

Konferenslokalen har medvetet valts för att underlätta färdsätt och transporter. NU2016 arrangeras på gångavstånd från Centralstationen med goda kollektiva kommunikationsförbindelser.

 

Vad kan jag som deltagare bidra med? 


Under konferensen vill vi be våra deltagare att tänka på miljön och ta med egen konferensväska, papper och penna och digitala verktyg då vi vill minska på materialåtgång och återanvända i största möjligaste mån. Programmet för konferensen kommer att finnas enkelt nedladdningsbart och uppdateringsbart.

Varor och tjänster 


Trycksaker som t.ex. rollups återanvänds i den mån detta är möjligt. Information sprids digitalt i största möjligaste mån. Profilprodukter för arrangörsvärdar och volontärer är miljö- och fairtrademärkta. Gåvor till våra föreläsare är utvalda med tanke på miljö, hållbarhet och rättvisa.

 

Mat och dryck 


Under konferensen serveras ekologisk, lokalproducerad fairtrademat och dryck. Vegetarisk mat erbjuds som alternativ. Luncherna lagas av Välfärden Kök & Kaffe som arbetar med ekologiska och lokala råvaror. Konferensmiddagen arrangeras på Moriska Paviljongen, känt som Malmös folketspark. Här arbetar Re:Orient för ett brett och hållbart miljö- och kulturliv, både i form av produktioner och bokningar och med en medvetenhet kring miljömässiga avtryck. Köket arbetar i största utsträckning med ekologiska och närodlade produkter. De har även ett gott samarbete med frivilligorganisationer såsom Soppkök Malmö och Kontrapunkt dit de skänker onyttjade råvaror.

Vi erbjuder våra deltagare att använda vattenflaskor som sponsras av VA Syd som levererar friskt dricksvatten i sydvästra Skåne. Dricksvatten finns tillgängligt i särskilda fontäner under hela konferensen.